Πως θα έρθετε στην Κέρκυρα

corfu-by-car

Οδικώς

Οδικώς, μπορείτε να μεταβείτε στο νησί της Κέρκυρας με δικό σας όχημα. Από την Ηγουμενίτσα και θα μεταβείτε στο ferry boat, το οποίο θα σας μεταφέρει στο νησί με το όχημά σας. Εάν έρχεστε από Αθήνα το ταξίδι διαρκεί περίπου 6 ώρες (445 χιλιόμετρα), από Θεσσαλονίκη διαρκεί περίπου 3 ώρες (323 χιλιόμετρα ) και από Πάτρα περίπου 3 ώρες (251 χιλιόμετρα).

Οδικώς, μπορείτε να φτάσετε εδώ και με υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ, τα οποία πραγματοποιούν καθημερινώς δρομολόγια από και προς ελληνικές πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Πάτρα, Αγρίνιο, Άρτα, Λάρισα, Ιωάννινα.

Ακτοπλοϊκώς

Ακτοπλοϊκώς, καθημερινά τακτικά δρομολόγια εκτελούνται από την Ηγουμενίτσα στο λιμάνι της Κέρκυρας και η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται από 1 ώρα μέχρι 1 ώρα και 45 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του καραβιού που επιλέγετε. Μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί και με δικό σας πλωτό σκάφος. Για τους επισκέπτες του εξωτερικού υπάρχουν οι αναγκαίες τελωνειακές και υγειονομικές αρχές. Μπορείτε να δέσετε στο λιμάνι του ΝΑΟΚ ή στη μαρίνα του Γουβιά. Το λιμάνι της Κέρκυρας συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Μπάρι, Ανκόνα και Πρίντεζι, Παξούς, Κεφαλονιά και Αλβανία.

Αεροπορικώς

Αεροπορικώς, μπορείτε να μεταβείτε εδώ με δρομολόγια που συνδέουν τον αερολιμένα της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» (Γεωγραφικό Μήκος : 19ο 54΄32΄΄, Γεωγραφικό Πλάτος : 39ο 36΄36΄΄) με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εταιρείες Ολυμπιακή και Aegean με πτήσεις μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η πτήση από Αθήνα για Κέρκυρα διαρκεί περίπου 55 λεπτά και από Θεσσαλονίκη 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου charter από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κυρίως από Γερμανία και Αγγλία καταφθάνουν στο νησί.